7.2.10

Mumbai

21 miljoni inimesega linn on - nagu j2reldada v6iks - v2ga suur, rahvast t2is ja k2rarikas. Ja uskumatult r2pane, kuna paljud inimesed elavad t2naval ja teevad seal k6iki asju, mida inimesed ikka oma kodus teevad. Mis 30-kraadise temperatuuri juures k6ik m6istagi haiseb.

Kogu linn on pidevalt kerges suduvines. Proovisime tipptunni ajal taksoga s6ita. Lahtiste akendega auto seisis k6igi teiste autodega koos umbes tund aega vingugaasiummikus. Tunni aja ja p2ris mitme kilomeetri eest maksime onule l6puks 22 krooni.

Liiklus on naljakas, lihtsalt naljakas. S6iduridasid ja suundi ei eksisteeri. Nagu ka liiklusm2rke. Valgusfoorid on pigem tinglikud. Eksisteerib ainult signaal ja nahaalsus. Ja pidev ummik. Kuna ma ei viitsi seda k6ike ymber jutustada, v6ite vaadata vanast ajast 6petust, kuidas saada Gruusias yle tee, ja korrutada see umbes kymnega. Ainult vahega, et Mumbais tunneleid ei ole, nii et t2navast tuleb siiski omal jalal yle saada.

Valged s2rgid on 6htuks v6idunud, teise p2eva l6puks on h22l k2he. Ja palav on, palav, palav...

Aga samas on koguaeg v2ga huvitav ja 2ge.

Eile k2isime Mumbaist tunniajase laevas6idu kaugusel Elevandisaarel koobastempleid ja ahve vaatamas, t2na v6tame rahulikult, kuna kohale on j6udnud esimene sats k6huviirusi, kes kust otsast. Aga yldiselt oleme k6ik kombes ja tuju on selle juures pigem hea.

6htuti tapame hotelli seina peal prussakaid ja p2eviti l6bustame ennast erinevate rongipiletite ostmise protseduuridega (ennekuulmatult absurdne systeem sisaldab endas m88da erinevaid raudteejaamu jooksmist ja j2rjekordades seismist). Riskides loo l6pu 2ra r22kida, ytlen, et pyhap2eva hommikul kell 7.30 ennastohverdavalt j2rjekorda seisma asudes lunastas Marko oma vaprusega meile Mumbai-Jaipuri rongipileti 9. veebruariks.

Ahjaa, liiga tihedaid postitusi ilmselt oodata ei tasu, kuna t2heyhend WiFi tekitab enamasti hindude n2ol m6istmatu ilme, internetikohvikuid on v2he, need on v2ikesed, umbsed ja kehvade arvutitega ja lisaks selgus t2na, et k6ik internetti kasutavad v2lismaalased tuleb iga kord passi alusel registreerida. Nojah siis.

No comments:

Post a Comment