17.2.10

Appi, pulmad!

Indias saab pulmi pidada umbes kahel perioodil, sest vahepeal on paast või jube palav või mussoonid. Üks neist hooaegadest algas paar päeva tagasi. Mis tähendab, et kõiki tänavad on õhtuti täis pulmi.

India versioon poissmeesteõhtust seisneb selles, et peigmees ehitakse ära ja pannakse hobuse otsa istuma. Üritusel osalevad kõik meessoost sõbrad ja sugulased vanuses nullist sajani (pruut vaatab samal ajal kodus telekat). Pulmadeks panevad ka seitsmeaastased poisid selga Elvise lavakostüümi tüüpi läikiva ülikonna, soovitavalt mõnede hõbedaste tikanditega, ja juustesse geeli.

Pulmaseltskonna ees liigub suur rikša, millel küljes on hiiglaslikud megafonid, kust tuleb kohutavat india diskot. Pulmaseltskonna järel on suur... phh, kuidas seda kirjeldada... tuledest sein. Noh, umbes midagi, mida võib näha tsirkuses või lõbustuspargis. Ühesõnaga miski, mis vilgub ja helendab ja pöörleb. Selle vahel on veel naljakates riietes pasunakoor ja meesterahvad, kes kannavad kaasas arvukalt suuri lampe või prožektoreid. Kogu see üritus liigub natuke aega mööda tänavat, jääb siis seisma ja kõik hakkavad tantsima. Loobitakse konfette. Ja nii iga tänavanurga peal.

Me oleme üritanud sellest ka videot teha, aga see ei õnnestu, sest iga kord, kui me mõne sellise seltskonna lähedusse satume, peame me end jõuga mitmekümnepealisest meestesalgast vabaks rebima, et mitte tantsima minna, pluss kõik ühest või teisest meelimuutvast ainest joobunud mehed vanuses nullist sajani tahavad meiega tutvuda või kätt suudelda või meid vähemalt natuke katsuda. Tegelikult on see kõik päris tüütu.

Täna käisime pulmas endas ka. See toimub vabas õhus, kus hiiglaslik aed või telk ehitakse jõulutuledesse ja kulda ja karda. Taas on mängus suured prožektorid, tsirkusetuled ja india disko. Kokku näebki see välja, nagu oleks tsirkus linna tulnud.

Pruut ja peigmees istuvad selleks ehitatud valgustatud laval trooni peal, mõlemal on seljas umbes kilo kulda ja karda ja mõlemad näevad välja pigem veidi õnnetud ja segaduses.

Kui me viisakalt distantsilt kogu seda üritust vaatama jäime, tuli meie juurde keegi sugulastest ja palus, et kas me oleksime nõus pruutpaariga pilti tegema. Niisiis sunniti meid oma võidunud reisiriietes, plätudes ja dressikates lavale ronima ja pruutpaariga tuledesäras poseerima. Kätt päris nagu ei julgenud suruda, kohmasime midagi „congratulations“ moodi. Selle peale pruut naeratas kurvalt ja värises natuke. Aga proovige ise mitte väriseda, kui teil on ninas 200 grammi kaaluv kullast rõngas.

Väidetavalt maksab keskmine pulm 250 000 krooni, millest suurema osa paneb välja pruudi perekond. Päris karm, eriti kui peres on tütreid üle nelja.

Veidi samal teemal: lugesime lehest tutvumiskuulutusi. Need olid toredad, nagu hobust ostaks. Naisterahvas, 25,sale ja väga heleda nahaga, magistrikraad inglise keeles. Heast perekonnast, isa on kinnisvaramaakler, kuusissetulek 20 000 krooni. Otsib brahmaanikastist pärit meesterahvast, nõutav kõrgharidus.

Ahjaa, kõik päevakreemid lubavad siin üldiselt valgendavat toimet ka.

No comments:

Post a Comment