18.11.09

Kuidas leida odav viimase hetke reis?


1. Võib-olla on kusagil maailmas veel alles selliseid vanu häid lennujaamasid, kuhu sa saad tulla ja kümnete reisibüroode pakkumistest endale sobiva valida. Londonis sellist lennujaama igatahes ei ole ja selle järgi küsides vaadatakse sulle kaasatundlikult otsa ja küsitakse, kas oled kuulnud sellisest kohast nagu internet. Sinna soovitamegi pöörduda.

2. Pakettreise müüakse netis kus iganes. Inglismaalt lähtumiseks võin soovitada nelja kohta:
Expedia pakettreiside otsing– siia on kokku korjatud päris paljude erinevate firmade pakkumised. Otsingusüsteem on ka täitsa mõistlik
First Choice
Thomson
Thomas Cook – need on kolm UK suurimat reisipakkujat ning kõigil neil on oma viiamse hetke diilide navigeerimiseks korralikud otsingusüsteemid. Selle funktsiooni jaoks, mida meie tahtsime, on paremad First Choice’i ja Thomsoni omad, Thomas Cookil tuleb otsingus ka piirkond ära täpsustada, teistel saab teha päringu ükskõik kuhu ja siis juba edasi vaadata (Thomas Cooki Slogan on Don't just book it, Thomas Cook it. Eesti keeli siis: ära vaid broneeri, ...(lugeja täidab lüngad oma rikutuse piirides) ). Minu kogemus – mängisin nende otsingutega enne reisi lõpuks umbes ülepäeviti – on see, et erilisi viimase hetke pakkumisi sinna ei lisandu, pigem jääb neid vahetult enne ärasõitu vähemaks. Nii et kuu-paar nädalat enne minekut saab isegi ehk parema diili.

3. Kui tahta lennata kaugematesse kohtadesse – Tai, Havai, jmt - või tahta pisut odavamalt läbi saada ja rohkem planeerida, on tegelikult mõistlik bronnida eraldi lend ja majutus. Lendude broneerimiseks on hea koht Skyscanner, kust saab lennukipileti broneerida sisuliselt ka samal päeval ja mis ühendab vist enam-vähem kõigi maailmade lennuliinide otsingud. Lõbus mäng: mine Skyscanneri lehele, vali erinevaid obskuurseid sihtkohariike (Antigua ja Barbuda, Kap Verde saared, Maediivid, Madagaskar) ja vaata, kas kuhugi ei saa alla 10 000 krooni edasi-tagasi. Vähemalt Londonist küll sai, kaasa arvatud Havai.

Meie lendasime Emiratesiga Londonist üle Dubai Bangkoki (2x7 tundi pluss 2 tundi Dubai lennujaama imedemaal) 7000 krooni eest. Neid teisi pikamaalennukeid ei oska sisuliselt hinnata, aga Emirates on tõesti superluks. 200 filmiga oma widescreen telekas, supersöögid, tervitusrätikud jne. Nii et, jah, see Skyscanneri leht on igati abiks ja otsingusüsteem on seal väga mõistlik ja igatpidi reguleeritav.

Hotellide broneerimiseks kasutasime booking.com’i ja Expedia.com'i. Mõlemas oli täitsa palju erinevaid varianti koos päris klientide arvustustega ning ka päris head diilid. Me nüüd järgmise nädala veedame siis Koh Samui saarel Kirikayani viietärnihotellis. Pursui!

No comments:

Post a Comment