28.3.12

Yangshuo

Ühel hetkel saab miljonilinnadest kõrini ja tahaks minna kuhugi, kus on vaiksem ja vähem rahvast. Hiinas on see üsna keeruline, sest keskmises külas elab umbes Eesti jagu inimesi.

Yangshuos on natuke vähem, nii kolme Tallinna jagu. Sestap ongi see vaikne ja rahulik kuurortlinn, kuhu tulevad puhkama kõik Hiina siseturistid.

Arvestades, et keskmisel hiinlasel on täna raha rohkem kui keskmisel Eesti backpackeril, on Yangshuo üsna turistikas, elatudes hotellide ja restoranide pidamisest, jalgrataste rendist ja igast rämpsu müümisest turistidele. Ja lääne inimesi kohtab tänavapildis harva.

Aga vahet pole, sest siin on ikka väga-väga ilus. Siinsed kuplikujulised moreenkaljud on kuulsad - neid leiab nii 20-hüäänise tagantküljelt kui väidetavalt ka Star Wars kolme ja Doomi taustamaastikelt. Sinna juurde veel jõgi ja Hiina kohta üllatavalt palju loodust.

Ja kui linnast rattaga mõned kilomeetrid välja sõita, ongi päris maa ja päris elus Hiina farmerid, kes oma kätega riiki üles ehitavad.

Aga meie käisime hoopis mäe sees, kus sul kästakse kiiver pähe panna ja siis saab koobastes kolada ja pärast mudajärves sõda mängida ja kuumaveeallikas vedeleda. Aga see ei ole mingi turvaline läänelik meelelahutus, ei-ei! Kiiver oli täitsa kasulik, sest kohati olid koopad nii madalad, et pea äralöömine oli vältimatu. See-eest olid täitsa ausad koopad, ikka pimedad ja märjad nagu peab.

Ja kuigi me leiame seda muda endiselt kõikvõimalikest soovimatutest kohtadest, pidi nahale jube hea olema.

No comments:

Post a Comment